Fazolové lusky ve slaném nálevu

3. září 2016 v 15:19 | MarijaKes |  Zavařuji
Včera jsem zlikvidovala záhon fazolek a vedle úplně zralých lusků na loupání jsem si přivezla i další várku zelených fazolek. Kežíčkové jsou na zavařování nejvhodnější, protože nemají tak tuhou slupku a nemusí se odstraňovat hřbetní nitka. Stačí odstranit špičku a stopku. Fazolky se dají zavařovat i na kyselo, ale tentokrát si je udělám ve slaném nálevu.


Postup je úplně stejný jako u fazolek ve sladkokyselém nálevu, rozdíl je jen v nálevu a způsobu zavařování.

Na 1 litr vody/20 g soli

Jelikož zde chybí významný konzervační element ocet a sůl je jen v malém množství (na chuť), je nutná ob den opakovaná sterilace. První den 40-50 minut při 100°C a třetí den 20 minut při 100°C.

Do zavařovacího hrnce se mi vejde 7 sklenic a na 7 sklenic (malých půlek) vystačí 1,5 litru nálevu.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 3. září 2016 v 21:23 | Reagovat

Fazole jsem dostala od sestry, ale hned jsme si je s mamkou udělaly k obědu.
Kromě nás dvou je totiž nikdo nejí, tak nemá význam je nakládat.
Tvoje fazolky však vypadají ve sklenicích moc dobře, Majko. :-)

2 Katka Katka | Web | 4. září 2016 v 15:16 | Reagovat

Fazole milujeme, nakládáme každý rok....

3 Iva Iva | E-mail | Web | 4. září 2016 v 21:14 | Reagovat

Fazolky mám ráda, ale mamžel je nejí. Tak je nevařím. Také pilně zavařuješ. ;-)  :-D

4 Van Van | Web | 5. září 2016 v 22:36 | Reagovat

Jsou krásné, vypadají svěže a určitě chutné.

5 MarijaKes MarijaKes | 6. září 2016 v 8:51 | Reagovat

[1]: Děkuji Hanko. letos už jsem je jednou zavařovala a byla jsem překvapená, že je jich znova tolik. Vlastně jsem jim na zahradě ani nevěnovala moc pozornosti a nyní jsem chtěla posbírat ty suché na plody. Můj syn nemá fazolky rád, ale manžel ano a tak je občas udělám přes týden. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama