Perníčky

30. listopadu 2015 v 20:40 | MarijaKes |  Vánoční pečení
Perníkových těst je nepřeberné množství. Jak vybrat to nejlepší? To asi neporadím. Každá hospodyňka si hájí a prosazuje to svoje. Já jsem pekla podle maminčina receptu, ale perníčky chtějí uležet alespoň měsíc. Loni jsem našla těsto, které je výborné hned a vydrží vláčné velmi dlouho.



Já zdobím perníčky bílou "královskou glazurou", kterou kupuji v prášku a jen se řádně rozmíchá s vodou. Dostane se koupit ve specializovaných prodejnách s cukrářskými pomůckami a potřebami.
Tohle těsto se mi velmi osvědčilo a už se těším na letošní pečení.








 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. prosince 2015 v 13:41 | Reagovat

Na perníčky mám nejmíň třicet receptů, ale taky jsem našla jeden, který mi vyhovuje nejvíc.
Perníčky na fotkách jsou tvoje výrobky, Maru?
Jsou nádherné. Musím si někdy koupit královskou glazuru, nedokážu už umíchat pořádnou polevu. :-?

2 Marie Marie | Web | 1. prosince 2015 v 14:29 | Reagovat

[1]: Ano, Hanko, perníčky jsou moje výroba. Ale jsou zdobené i s marcipánem. Koupila jsem takovou malou kostku, ukrajovala a rozválela na tenounko, pak formičkou vykrojila třeba zvoneček, rozkrojila jsem ho na půl a z jedné strany lehce přetřela mokrým štětcem a hned přilepila a pak zase zdobila glazurou. Jeden marcipánový zvoneček tedy stačil na 2 perníčky. Vypadalo to docela dobře a hlavně to bylo pěkně začištěné. :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. prosince 2015 v 16:43 | Reagovat

[2]: No páni, ty jsi šikovná, Maru, perníčky máš krásně nazdobené.
Kdysi jsem zdobila perníčky na svatby a taky jsem používala marcipán. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama