Medvědí pracky

30. listopadu 2015 v 22:13 | MarijaKes |  Vánoční pečení
Medvědí pracky jsou také pečené ve formičkách. Nemám formičky jako tlapičky a tak používám takové malinké jakoby košíčky. po mamince mám ještě veliké formičky jako třeba kapříka, žábu a pod, ale mám raději "jednohubky. V rodině je zbožňuje starší syn a prakticky by už žádné jiné nepotřeboval. Ale musí být hodně kakaové. :)

Ingredience


350 g polohrubé mouky
280 g másla
250 g cukru
140 g mandlí nebo ořechů
trochu skořice
hřebíčku
50 g kakaa
vanilka

Na obalení cukr moučka s vanilkovým cukrem

Postup

Všechny ingredience zpracujeme na vále a těsto necháme v chladu odpočinout alespoń 2 hodiny, ale klidně i až do druhého dne. Z těsta pak uždibujeme kousky, které tlačíme do formiček. Ty plníme asi do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě stažené na minimum. Těsto vyskočí, ale pak může zase klesnout. Jakmile upečené malinko schládnou, vyklopíme z formičky a obalujeme v cukru smíchaném s vanilkou. A je horovo.

Poznámka

Na těsto do formiček nepoužívám MIKDY VÁNOČNÍ SLEVNĚNOU HERU NEBO JINÝ VÁNOČNÍ TUK VE VÁNOČNÍM PŘEBALU. Tato vánoční várka bývá sice hodně slevněná, ale i šizená vodou a cukroví se láme a nejde vyklopit.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. prosince 2015 v 13:45 | Reagovat

Koukám, že děláš hodně formičkového cukroví, Majko. Já zase většinou vykrajované slepované.
Úplně nejlepší cukroví je takové, které sundáš z plechu, pocukruješ a je hotovo, třeba vanilkové rohlíčky. ;-)

2 Marie Marie | Web | 1. prosince 2015 v 13:49 | Reagovat

Formičkové jen asi tři, pokud počítám i úlečky. ale jinak také vykrajované. no vlastně formičky ještě používám i na tvarování jedněch kokosových tyčinek. ty jsou také dobré.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama