Fazolky v sladkokyselém nálevu

28. července 2015 v 20:10 | MarijaKes |  Zavařuji
Miluji fazolkovou omáčku a proto si fazolové lusky na zahradě pěstuji a pak zavařím. nejlepší jsou mladé keříčkové fazolové lusky, u kterých není potřeba stahovat blanku, jen se odstraní stopka a "ocásek" na konci. Postup zavažování dle obrázků.



Takto zavařené fazolky jsou připravené na omáčku, do salátů a pod. Jsou měkké a při tom křupavé.

Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. července 2015 v 23:01 | Reagovat

Kdysi jsem fazolky taky pěstovala a zavařovala. Teď musím všechno kupovat, takže se mi to nevyplatí a fazolkovou omáčku u nás jí jenom mamka a já.
Stejně je tohle období fajn, Maru, když se nakládá a zavařuje na zimu.
Líbí se mi, jak to ve spíži přibývá. ;-)

2 Libby Libby | E-mail | Web | 29. července 2015 v 7:12 | Reagovat

Taky už mám fazolky zavařené, ale nemám jich tolik :-) Zavařuju jenom do slaného nálevu a krajím na malinké kousičky :-) Mám žluté keříčkové na omáčku jsou výborné :-D

3 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 3. září 2016 v 14:40 | Reagovat

[2]: Libuško, já jsem dneska dělala také ve slaném nálevu (zelené keříčkové - druhý sběr), ale našla jsem recept, kde je potřeba dvojí sterilace. Stejně tak zavařuji kořenovou zeleninu ve slaném nálevu. První den 45 - 50 min na 100°C a třetí den po vychladnutí 20 min na 100°C. Zelenina se tak musí, ve fabrice ji zavařují na 200°C, což v domácnosti nejde. Kolegyně zeleninu sterilovala jen jednou a zkazila se jí. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama