Pečená krkovice v marinádě

3. března 2015 v 9:06 | MarijaKes |  Maso
Tento recept mne zaujal na blogu gurmánky Ivy. Na receptu se mi líbí hlavně to, že je příprava celkem jednoduchá, jídlo se při přípravě nemusí moc hlídat i že se dá připravit předem. Masa naložená v marinádě jsou křehká a velmi chutná.



Ingredience:
  • plátky libovější krkovice (4-6 podle velikosti)
  • 2 cibule
Marináda
  • 8 lžic kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sladké papriky
  • cca 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 6 - 8 stroužků česneku (protlačených lisem)
Postup:
Všechny ingredience na marinádu rozšleháme metličkou nebo vidličkou. Do směsi pak namáčíme naklepané řízky krkovice, kterým jsme ještě nařízli okraje, aby se nezkroutily a skládáme do misky, zalijeme zbytkem marinády, přikryjeme a marinujeme v lednici do druhého dne.

Na dno pokáče rozvrstvíme cibuli nakrájenou na tenké plátky (na to jsem já zapomněla a nakrájela jsem cibuli na kostičky, ale není to na závadu.) Na cibuli poklademe vedle sebe plátky marinovaného masa a potřeme zbytkem marinády. Přiklopíme horním dílem pekáče nebo alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Po 40 minutích maso obrátíme, podle potřeby mírně podlijeme troškou horké vody a dopékáme již nepřikryté při 170 °C cca 30 minut.
Krkovici můžeme podávat s bramborem, ale můžeme i trochu více podlít, abychom dostali více šťávy a pak můžeme podávat s rýží, ale i s těstovinami.

Přeji dobrou chuť a děkuji Ivě za skvělý recept.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 3. března 2015 v 10:08 | Reagovat

Vypadá to skutečně luxusně, voní to až sem :-P

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 3. března 2015 v 20:20 | Reagovat

Krkovici máme rádi, nejčastěji z ní dělám přírodní řízky.
Tvůj recept se mi zamlouvá už proto, že není moc pracný.
Díky za tip, Maruško, tohle bude jeden nedělní oběd. :-P  :-)

3 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 3. března 2015 v 22:42 | Reagovat

[1]: :-)

[2]: To se mi na něm líbilo, že nebyl pracný. Měla jsem strach, že se mi cibulka připálí, což ona ráda dělává, ale Iva mě ujistila a měla pravdu, že marináda i šťáva z masa vytvoří pěkný sosík a nemusela jsem ani moc podlévat. Nepřipálilo se. :-)

4 Hana.by. Hana.by. | 21. listopadu 2016 v 14:01 | Reagovat

Maruško známe se z webových stránkách a blogu,již nenám nic.
Ale na FB jsem viděla Tvůj komentář ke kávě co jsi koupila a tak jsem se dostala tady.Určitě tento recept s krkovičkou vyzkouším,díky.Hana Byrtová- Hegingerová :-)

5 MarijaKes MarijaKes | Web | 26. listopadu 2016 v 10:36 | Reagovat

[4]: Hanko, omlouvám se, ale ne mojí vinou zakotvil tvůj komentář ve spamu. Ale naštěstí mi přišel e-mail a tak jsem tě mohla vylovit. Webovky teda vzaly pěkně za své, že. Mnoho lidí přešlo na blog.cz, ale věřím, že to mnohým i vzalo chuť. Já zase na FB chodím jen sporadicky. Měj se hezky Majka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama